Contact

Bel of stuur een bericht
Stuur een e-mail

Veelgestelde vragen

Mag ik mijn te vroeg geboren kindje al masseren?
chevron down

Juist voor kindjes die te vroeg worden geboren is liefdevolle aanraking en huid-op-huid contact essentieel. Wanneer je kindje in de couveuse ligt, kun je heel prikkelarme massageoefeningen toepassen. Vaak is het neerleggen van je handen op een bepaald lichaamsdeel al genoeg. In de workshop baby-in-de-buik massage en babymassage voor in het kraambed gaan we daar dieper op in. Wanneer je kindje onder behandeling van een arts of specialist is, overleg je altijd vantevoren wat er mogelijk is.

Wat houdt de geboorte-ervaring van mijn kindje in?
Chevron down

Wanneer een moeder of vader vertelt over de bevalling van hun kindje, wordt vaak het verhaal vanuit hun eigen beleving verteld. Dat is uiteraard ontzettend belangrijk en heel helend om te doen. Daarnaast heeft het kindje ook van alles meegemaakt tijdens de geboorte. Het is heel goed om ook daarbij stil te staan. Een voorbeeld vanuit het perspectief van de mama: ze is opgelucht dat haar kindje al na 4 uur werd geboren en kijkt zeer positief terug op de bevalling. Een voorbeeld vanuit het perspectief van het kindje: heeft een grote schok te verwerken omdat alles veel te snel is gegaan en hij/zij te weinig tijd heeft gehad om in alle rust alle fases van de bevalling te doorlopen.

Mijn kindje reageert snel op prikkels, hoe kan ik daarmee omgaan?
Chevron down

Alle kindjes moeten wennen aan het leven buiten de buik. De geluiden zijn harder, geuren, stemmen en plotselinge bewegingen. Het ene kindje heeft daar meer last van dan het andere. Wanneer je merkt dat je kindje snel op prikkels reageert is het fijn om zoveel mogelijk voorspelbaarheid en rust te bieden. Vertel wat er gaat gebeuren, maak geen onverwachte bewegingen, niet te veel achtergrondmuziek etc. Wanneer je je kindje wilt masseren, kies dan voor prikkelarme technieken. Dit zijn technieken waarbij je je kindje met zachte druk aanraakt zonder strijkende bewegingen te maken. Op deze manier kan je kindje ontspannen, ook wanneer het een prikkelvolle dag is geweest.

Zijn de workshops ook geschikt voor vaders/partners?
Chevron down

Jazeker! Alle workshops zijn ook voor vaders/partners zeer geschikt om te volgen. Als vader/partner is het fijn om handvatten te krijgen om de band met je kindje te intensiveren en te zien wat je kindje nodig heeft. En het is natuurlijk ook gewoon heel leuk om samen te doen! Trouwens; de babymassage of de baby-yoga is ook heel leuk voor opa's en oma's:)

Ik heb mijn kindje geadopteerd, welke massageworkshop is dan geschikt om te volgen?
Chevron down

Wanneer je een kindje hebt geadopteerd zullen jij en je kindje zeer waarschijnlijk veel behoefte hebben om aan elkaar te wennen en aan elkaar te kunnen hechten. Daar is babymassage zeer geschikt voor! Voor kindjes van 0 tot 6 weken oud adviseer ik de workshop 'babymassage is het kraambed' omdat de technieken heel prikkelarm zijn en je het kindje
huid-op-huid masseert wat de hechting bevordert. Voor kindjes vanaf 2 tot 12 maanden is de workshop 'babymassage' heel geschikt. Twijfel je? Neem gerust even contact met me op!

Ik heb een huilbaby, wat kan ik doen?
Chevron down

Het huilen is ontzettend intensief voor zowel jou als je kindje. Je weet vaak niet meer wat je moet doen. In 9 van de 10 gevallen heeft je kindje je iets te vertellen over de prenatale periode en/of de geboorte-ervaring. Het is dan goed om even contact met me op te nemen zodat we samen een plan kunnen gaan maken. Je kunt ook kijken bij 'holistische babybegeleiding' voor meer informatie.

Wat ik voor jou kan doen

Een liefdevol cadeau

Wil je een zwangerschapsmassage cadeau geven? Een verbindende babymassage of een ontspannen workshop voor de aanstaande ouders? Geef dan een bon cadeau! Je kan zelf het bedrag kiezen.

Geef 'm cadeau
Arrow right